Lura ditt barn

Hur får man sitt barn att överge stödhjulen på cykeln? Och hur botar man bäst en liten glassälskare som går igång på Hemglass-melodin?
Du hittar andra föräldrars tips här!

Boombaby samarbetar med humorsajten Lura ditt barn som samlar de sedelärande historierna om hur föräldraskap ibland måste baseras på vissa vita lögner…

Här är några av de senast inkomna!

JULMUSTBLUFFEN

”När det började närma sig julafton tyckte min pappa om att dricka julmust på morgonen. För att komma undan med det, så drack han läsken ur sin vanliga kaffekopp. Det tog år innan vi barn insåg att vi blivit lurade…”

DE FÖRSVUNNA STÖDHJULEN

”När jag växte upp och skulle lära mig cykla, så förklarade min mamma att man inte skulle bli för beroende av stödhjul, för en dag skulle de bli stulna. Och sant nog, efter att ha använt dem i någon månad, så försvann de!”

KLOCK-TRICKET

”Min mamma brukade ställa fram klockan en timme, slå sig själv för pannan och säga ’ånej, klockan är mycket, vi har missat bolibompa!’ Vips så hade hon en timme extra för sig själv.”

KLARA-FÄRDIGA-GÅ-KNEPET

”När mina barn inte vill gå in eller gå någonstans så brukar jag säga ’Klara…. inte gå än, färdiga….. Nej inte än….’ Då flinar mina barn och börjar springa hem. Min stora som är 6 vet att jag lurar honom, men han tycker det är kul så han springer ändå.”

GLASSBILEN SOM HAR SLUT PÅ GLASS

”Jag hörde från en kompis att han hade lärt sina barn att hemglassbilen bara tutade så där förfärligt när de hade slut på glass så att man skulle slippa gå ut till glassbilen i onödan.”

En lista med alla tips finns på http://www.luradittbarn.se/archives.html