Från skötväska till beautybox

kroppsscrub-3885

Skralt i kassan och låg prioritet för ”nya roliga produkter”?
Lösningen finns närmare än du tror.
Din baby har säkert inget emot att du lånar lite…

OBS: Alla tips vi delar med oss av har vi själva provat, eller tillhör erkända huskurer. Ändå kan det vara lite klokt att prova sig fram lite försiktigt i början, och se hur just din hud, eller ditt hår, reagerar.

Babysalva = hårserum
En fetare babykräm fungerar lika bra som specialserum för att lugna statiskt eller frissigt hår. Ta en liten mängd i handflatan och arbeta in i hårets längder, inte i hårbottnen.

Babypuder = torrschampo
För dagar när du inte hinner tvätta håret kan du istället pudra hårbottnen med barnpuder som suger upp fettet i hårbottnen och ger en smått fantastisk volym. Skaka ut pudret i benorna och borsta sedan igenom hela håret för att få ut överskottet.

Våtservetter = makeupborttagning
Istället för att köpa våtservetter som marknadsförs som sminkborttagande kan du lika gärna använda dina ”wipes” från skötväskan som innehåller i princip samma ämnen.

Babyolja = rakgel
Prova att använda babyoljan i duschen eller badet innan du rakar benen, för en extra nära rakning som samtidigt gör huden len och återfuktad.
Ett tunt lager babyolja med vegetabilisk bas (ej paraffinolja) kan också användas under den vanliga dagkrämen, för att bosta den för natten, eller för en kall årstid.

Babytandborste = läppkur
Med sin perfekta storlek och mjukhet på borsten är den ett fantastiskt litet verktyg i din beautybox. Använd den lätt fuktad för att ge dig själv en läppkur. Gnuggar skonsamt bort hudflagor, får igång blodcirkulationen och fungerar som ett naturligt läppstift eftersom smultronmunnen kommer fram alldeles av sig själv.
Efteråt, smörj läpparna med en lite oljig salva.

Gör din egen Spa-kur!
Gör en mjukgörande peelingkräm för kroppen genom att blanda råsocker, babyolja och någon doftande badprodukt från barnsortimentet.

Har du fler skönhetstips från skötväskan? Tipsa oss i kommentatorsfältet nedan!