Skönhetskalendern

Promenera innan frukost och kläm en finne efter duschen. Använd läran om kroppens biologiska rytm (”kronobiologi” heter det) för att välja bästa tiden för olika skönhets- och hälsoinsatser.

04:00 – Sov!

Som småbarnsförälder har du inte alltid valmöjligheten, men det kan ändå vara bra att veta att det här är sämsta tiden för alla aktiviteter, utom sömn. Vargtimman är kroppens svaga timme då flest olyckor inträffar och kirurgerna helst undviker att operera.

06:00 – Yoga
* Stig upp och intag lotusposition. Sedan urminnes tider har yogis och yoginis vetat att just den tidiga morgonen är den bästa tiden för yoga och meditation. Passa på innan morgonkarusellen drar igång. Efter nattvilan är dessutom kroppen fortfarande inställd på fysisk utrensning, vilket gör yogan optimalt effektfull för kroppen.

Innan frukost – Promenera
* Kanske inget för dig som vaknar hungrig på randen till svältkatastrof, men att lågintensivträna innan frukost, till exempel med en lång och rask promenad, ger en extra effektiv fettförbränning om du nu är ute efter det.

Efter duschen – Kläm en finne
* Nu är rätt tidpunkt, du är ren om händerna och vattenångan i duschen har öppnat upp porerna. Avsluta med ansiktsvatten efter din hudtyp. Oavsett vilket märke så hjälper det till att stänga porerna igen.

09:00 –11:00 – Gå på skönhetssalong
* Huden är som minst smärtkänslig under förmiddagen, så det är då du åtminstone borde göra allt som gör mer eller mindre ont, till exempel en porrengöring på salong, eller att vaxa benen.

Var fjärde timme – Ät!
* Det är idealiskt för alla att äta ungefär så regelbundet som en diabetiker. Inte minst för hårets skull, eftersom efter 4 timmar börjar kroppen ta näring bland annat ifrån dina hårsäckar.

Precis innan sommaren – Klipp dig
I alla fall om du vill spara till långt hår och få ut mest av ditt hårs växtkraft. Håret växer nämligen mer på sommaren.

Varje vecka – Byt örngott
För dig som har problem med oren hy är det extra viktigt att du inte ligger och sover på en smutsig kudde som kanske innehåller rester av hårprodukter. Bästa örngottet är förresten gjort av satin eller siden, eftersom ett bomullsörngott har en strävare textur och lämnar mer märken på huden, och i långa loppet är det en sån sak som bär sitt lilla strå till rynk-stacken.