Plantera med dina barn

Att hitta på roliga aktiviter med sina barn kan vara klurigt, framför allt i den stressiga vardagen när mycket annat ska hinnas med. Du som förälder behöver dock inte slå knut på dig och boka dyra resor och aktiviteter. Det finns mycket som ni som familj kan göra hemma, till exempel plantera. Många små barn tycker att det är spännande att se hur växter och blommor tar form. Lär barnen att odla när de är små och skapa en fin trädgård tillsammans.

Låt barnen skapa ett eget grönsaksland

Involvera barnen redan från början, det vill säga redan i planeringsstadiet. Tillsammans kan ni välja vilka fröer ni ska plantera. Hos Florea kan du beställa fröer och blomlökar och få dem levererade hem i brevlådan inom 48 timmar. Surfa in tillsammans med barnen och välj vilka fröer ni vill ha. Många barn tycker att det är kul att plantera sådant som går att äta. Hos Florea kan du beställa fröer till bland annat morötter, palsternackor, rädisor, tomater, sallad, ruccola och gurka. Barnen får nu möjlighet att skapa ett eget grönsaksland. Det kanske även gör dem mer motiverade att äta mer grönsaker? Alla föräldrar vet att det är viktigt att äta frukt och grönt, men i verkligheten är det inte lätt att övertyga barnen att äta salladen på tallriken. Med egenodlade grönsaker blir det lättare!

Plantera blommor till midsommarkransen

En annan kul idé är att skapa en vacker midsommarkrans med egenodlade blommor. Så fröer, lökar och knölar och skapa ett eget blomsterland. Vid midsommar kan du och barnen plocka de blommor ni vill ha och göra egna kransar. Det kommer garanterat att vara uppskattat hos de små.