Skaffa matkasse och få mer tid för barnen

Att vara förälder handlar mycket om att fixa maten: frukost, mellis, lunch, middag och kvällsmat. Vardagskvällen handlar först och främst om att laga middag till barnen. Mat blir lätt både jobbigt och stressande. Varför inte testa på att få en matkasse hemlevererad med färdigkomponerade måltider?

Testa matkasse

Har du aldrig haft en matkasse är det smart att testa på den servicen. Det kan bli din nya vardag eller så kan du se det som en rolig grej att prova på. Det finns flera matkassar att välja mellan och det är klokt att läsa på och jämföra kassar så att du hittar den som passar er bäst. För många barnfamiljer är det smart att satsa på en ”klassiker” som både innehåller köttbullar och intressanta vegetariska måltider. Många matkassar har heller ingen bindningstid. Du testar på ett tag och ser om det underlättar vardagslivet för er. På Matkasse Topplistan kan du jämföra och hitta en matkasse som fungerar för dig och din familj.

Fixa vardagspusslet

Med hemlevererad matkasse får du en smidig hjälp att fixa vardagspusslet. För många föräldrar kan vardagen vara stressig och svår att få ihop. Vare sig tid eller ork räcker till. Det är nog att vara förälder, jobba, ta hand om hem och barn. Att varje dag behöva komma på en middagsidé och sedan laga den är sådant som tar musten ur många. Med en matkasse kommer vardagspusslet att bli lite lättare. Du har ett dagligt bekymmer mindre att tänka på.

Varierat, gott och hälsosamt

Barnen vill ha köttbullar. Då är det lätt att köpa färdiga köttbullar i frysdisken. Samtidigt som du tänker att nästa gång ska du rulla bullarna själv. Det som är så bra med en matkasse är att du får hjälp att minska på helfabrikat och frysmat. Ni kommer äta mer varierat och hälsosamt, även om ni äter köttbullar, pannkaka och korv. Salladen och grönsakerna blir roligare och ni komma upptäcka nya maträtter.

Mer tid för barnen

Att vara i köket tillsammans med barnen är viktigt. De lär sig att ta ansvar och laga mat. Kunskap som de behöver i framtiden. Men det är sällan som du vill ha barnen i köket en regnig tisdag klockan 17.34 när du lagar mat efter jobbet. Med en matkasse kommer du spendera mindre tid i köket under vardagen. Istället kan du och dina barn laga mat eller göra en fruktsallad ihop på helgerna och verkligen ha roligt tillsammans. Så att köket blir en plats att stressa av och umgås med dina barn på.