Hur du kan förbättra ditt föräldraskap tack vare hemstäd

Det är sommar och året är 2022. Solen skiner och flygbolagen har precis börjat släppa på trafiken igen efter ett långt uppehåll (alla vet säkert om coronapandemin som härjade som värst 2020-2021). Unna dig en semester med dina barn, men gör en noggrann planering och efter en utvärdering av resan. Hur påverkade resan dina barn och vilka implikationer hade resan på dig och din roll som vårdnadshavare?

Städhjälp

Lokalvård innebär att lokalen städas och blir fin. Skräp och avfall slängs eller återvinns, rutor blir putsade och dammtorkning samt piskning av mattor sker. Lokalvården kan ske efter en fixad lista eller mer flexibelt där kundens krav sätts i fokus. Lokalvård utförs av en lokalvårdare eller städare som det också benämns för. En lokalvård som ger valuta för pengarna är alltid önskvärd.

Flygresan

Flygresan är det jobbigaste momentet för barnen. Långa väntetider innan och efter flygresan är vanligt förekommande och icke önskvärt. Flyg är inte klimatsmart men det finns idag alternativ på många resesajter där man kan köpa till ett tillägg varvid researrangören planterar några träd eller liknande åtgärder. Om du bokar hemstäd så får du mer tid över till att planera resan.

Se till att barnen får mat och dryck på flyget och någon tidning eller film/spel att sysselsätta sig med så känns det som att tiden går fortare. Försök vara en god förebild för barnen, klaga inte på flygvärdinnorna eller maten eller att flygningen tar så lång tid. Barnen känner av den negativa energin och tar ofta efter den och blir själva otåliga och griniga.

Väl på hotellet

Nu är det semester och solen ska insupas och hav och bassänger ska badas i. Givetvis finns det massor med vyer att ta del av beroende på vilket resmål ni besöker. Lär barnen att vara noga med solskydd, att dricka mycket vatten och gärna undvika solen kring 12-14 om möjligt då solen är som allra starkast.

Precis som kommunikation med partnern är viktigt är också kommunikationen med barnen viktig. När barnen är utomlands är det extra viktigt att de följer föräldrarnas direktiv och uppmaningar eftersom barnen är extra sårbara då de inte kan engelska i lika hög grad som föräldrarna vanligtvis. Kommer de bort kan det vara svårt för barnen att förklara vilka de är eller var de kommer ifrån. Utrusta därför barnen med någon form av namn, ålder och hotellangivelse på en lapp eller bricka runt handleden så att dina ögonstenar kommer rätt igen.

När du väl kommit hem igen så kommer du hem till ett skinande rent hem tack vare Vardagsfrids tjänster. Vardagsfrid har således gjort att du tillsammans med dina barn kan gå igenom semesterbilderna och på så sätt stärka relationen med dina barn. Bra va?