Tips på bra doppresenter till barn

Har du blivit bjuden på dop? Ett dop är en mycket stor och spännande händelse i många barn och föräldrars liv och det ska naturligtvis firas lite extra. I samband med ett dop är det mycket vanligt att ha med sig en doppresent till barnet, men de klassiska och traditionella doppresenterna är inte längre standard.

Vad ska man då köpa till dop? Ja, svaret beror helt på vem det är som ska döpas och hur nära ni står varandra. Är det ett syskonbarn eller en nära familjemedlem kan det vara roligt att köpa något extra fint som barnet kan spara som ett vackert minne eller som denne får stor användning av i sina yngre år. Här nedan listar vi några roliga, fina och bra presenter som du kan använda när du letar efter saker att köpa till dop.

Bästa doppresenterna 2022

Sitter du och googlar meningar som Vad köpa till dop? – då är du inte ensam! Att köpa en doppresent kan vara riktigt svårt, men som tur är finns det många riktigt bra butiker som du kan vända dig till. Vill du säkerställa att presenten är riktigt personlig rekommenderar vi att du beställer en present från en nätbutik. Det finns nämligen ett flertal som erbjuder personliga presenter med barnets namn, födelsedatum, dopdatum och liknande.

Personlig pall – Under de första åren är man inte speciellt lång och då kan det vara bra att ha en pall som hjälper en att nå lite högre. Välj en pall i trä så att den är ordentligt stabil och gör den personlig genom att dekorera den med barnets namn. Det kan du göra själv eller beställa från butik.

Smycke – Ett smycke är alltid uppskattat och går alltid hem som doppresent. Här kan du välja om du vill att smycket ska kunna bäras nu när barnet är mycket ungt eller om det ska kunna användas genom åren. Både armband och halsband är utmärkta alternativ, men undvik ringar.

Leksaker – Doppresenter behöver inte alltid vara personliga, utan de kan också vara riktigt roliga. Varför inte köpa en fin skallra till barnet, ett set med tallrik och mugg eller en rolig gunghäst att ha i barnkammaren? Kanske kan du köpa en fin samlingsbok med de bästa barnsagorna genom tiderna eller din egen favorit när du var ung?

Kläder och textilier – Kläder är kanske inte så uppskattat av barnet, men oftast mycket uppskattat av föräldrarna. Har du brist på doppresent kan ett snyggt plagg vara en bra idé, eller varför inte en mysig filt, varma, mjuka badhanddukar eller ett fint bäddset till spjälsängen.