Flytta till hus när du får barn

Att få barn är en omvälvande upplevelse som tenderar till att få en att initiera även andra större livsförändringar. Att skaffa ett hus är en typisk sådan. Man kanske inte längre ser fördelarna med stan. Eller vill att ens barn ska få möjlighet att leka ute ostört och utan risk att bli påkört av en bil. Var dock medveten om att det krävs mycket jobb när du skaffar ett hus och planera för det.

Renoveringar och trädgårdsarbeten

De flesta som köper sitt första hus köper ett med visst renoveringsbehov. Det är ett sätt att komma ner i kostnad. Då är det väldigt mycket som behöver göras och fixas, vilket ställer krav på er förmåga till kommunikation och arbetsdelning i hushållet. Se till att prata igenom vad olika saker är värda arbetsmässigt och fördela så att ni bägge både byter blöja och snickrar.

Om ni bygger nytt eller har en stor trädgård följer det också mycket arbete och investeringar på det. Om ni ska göra markarbetena själva kan det vara värt att skaffa egna entreprenadmaskiner för att kunna fixa grundläggning och gräsmatta. Entreprenadmaskiner kan också vara bra att ha i ett senare läge om ni till exempel vill komplettera med att bygga en pool eller flytta träd och buskar. En sak ni kommer märka efter att ha flyttat till hus är att det alltid finns något att göra. När ni är klara med ett projekt kommer ett nytt stå runt hörnet. Till det kommer givetvis det löpande underhållet med att måla om, klippa gräsmattan med mera.

Frigör tid till hus, barn och varandra

Det är inte ett okänt fenomen att ett husköp leder till skilsmässa. Många underskattar hur mycket jobb det är med ett hus. Och hur trött man är efter att ha först heltidsjobbat och sedan fixat alla hemmamåsten. Se till att i den utsträckning ni har råd köpa in tjänster som hjälp. Det kan dels röra sig om att hyra in hantverkare till de tyngre och svårare jobben hemma. Men också om sådana saker som att beställa hem färdiga matkassar eller att unna sig städhjälp då och då.

Genom att se till att ni har stöttning på så många olika plan som möjligt kan ni använda den tid ni får över till kvalitativa saker. Både att ta hand om era barn, men också att vårda er relation och upprätthålla närheten i ert förhållande,