Hälsosamma mellanmål för barnen

Barn och mellis hör ihop. Även vi vuxna gillar ju att äta mellanmål. Som förälder är det bra att hitta goda och hälsosamma mellanmål för barnen. Som naturligtvis också är hälsosamma för dig. Då lägger du en bra grund inför framtiden.

Mellanmål och fika

Det är bra att få i sig lite extra energi på förmiddagen eller eftermiddagen, det gäller både barn och vuxna. Men det är viktigt att låta bullen vara något som man äter på helgen, inte på en tisdag. Genom att hitta nyttiga mellanmålsalternativ hjälper du barnen till god hälsa idag, men också att en dag leva hälsosamt som vuxna. Vad vi äter har stor inverkan på hur vi mår och hur vi presterar.

Knäckebröd

Knäckebröd är nyttigt, mättande och gott. Det fungerar både till frukost, mellanmål och kvällsmat. Det finns en mängd olika varianter att välja mellan. Bred lite Bregott på en smörgås och lägg på en ost- eller skinkskiva och en tomat och du har en enkel och jättegod fika.

Wasa har ju också sandwich, färdiga knäckebrödssmörgåsar med goda pålägg som är enkla att ta med till både jobb och skola. Knäckebrödssmörgåsen kan ätas väldigt enkel, som med ost, men kan också bli lite av en gourmésmörgås med avokado, sill, kokt ägg eller en härlig tonfiskröra. Ägg och kaviar är en klassiker som både stora och små brukar gilla. Många barn gillar att bara äta smör och kaviar på sin knäckemacka. Gå in på Wasa och handla upp ett stort lager knäckebröd så har du alltid nyttigt mellanmål hemma.

Frukt och grönt

Förutom knäckebröd är frukt och grönsaker bra mellanmål. Det bästa är att kombinera knäckebröd med frukt eller grönsaker. Särskilt till tonåringar som kan behöva lite mer än bara en smörgås eller ett äpple. För mindre barn räcker det vanligtvis med knäckebrödssmörgåsen eller frukten. Även grönsaker som morötter och paprika är bra mellanmål.

Det bästa är att skala och skära frukt och grönsaker i förväg. Det underlättar för att verkligen äta frukt och grönt, istället för en kaka eller Billys pizza när barnen kommer hem från skolan. Det är också lite roligare att äta uppskurna äppelbitar eller göra en fruktsallad än att äta frukten som den är. Om dina barn inte äter så mycket frukt är det smart att göra just en fruktsallad. Skär upp olika frukter och strö över kokos och blåbär eller något annat nyttigt som de gillar.