Inred barnrummet

Att inreda barnrummet är en viktig del i att skapa en fin och fungerande vardag med ditt barn. Du behöver förbereda rummet så att där finns bra förvaring och många spännande platser att leka på. Med rätt belysning fyller barnrummet många funktioner. Det blir ett rum för lek, inlärning och umgänge med familjen.

Ett bra första steg är att välja ut passande barntapeter från Familjetapeter, som har ett stort sortiment i fina nyanser. Du kan välj en neutral tapet som passar bra även för det äldre barnet, eller barnets favoritmotiv som ger den största glädjen just nu. Många vill att barntapeter ska utstråla positivitet, lekfullhet och energi, men också skapa en miljö för lugn och avkoppling.

Planera för gemensamma aktiviteter

Som förälder kan du bjuda in ditt barn till olika aktiviteter som du också uppskattar, till exempel målning eller yoga. Det är viktigt att du får ägna dig åt dina intressen även när du har blivit förälder. När du får tillräckligt med egentid och kan ägna dig åt det du tycker om kan du också bli en gladare och mer närvarande förälder. Därför kan det vara bra att inreda barnrummet så att det finns plats för gemensamma aktiviteter. Du kan till exempel lägga in ett stort aktivitetsbord om det får plats och tillräckligt med förvaring för papper, färger och andra kreativa material.

Det är viktigt att behandla barnet med respekt och empati och inreda rummet efter barnets behov och intressen. En bra kommunikation grundläggs redan i unga år, och att tidigt inse detta kan löna sig när barnet blivit större.

Fina tyger och barntapeter

När du ska inreda barnrummet kan du börja med att tänka på vad barnet brukar leka med och vad hen har för behov. Du kan sätta in ett stort skrivbord eller välja bort det, om barnet föredrar att leka och pyssla på golvet. I det här rummet är stängd förvaring bäst, då det låter dig gömma undan stök och fula leksaker och ställa fram de finaste till beskådan. Samtidigt finns alla leksaker lättillgängliga vid behov. Du kan utnyttja hela rummet från tak till golv, och inte bara använda det till lek och förvaring utan också skapa en större mysfaktor. Den yta som inte kan nås av barnet kan användas till vimplar, tavlor och ljusslingor. Barnrummet ger möjlighet att ta ut svängarna, då du inte behöver oroa dig för att blanda mönster, stilar och färger. Vackra barntapeter och tyger skapar en härlig känsla i rummet.